-Těším se na Zlé časy...
Houba a Senoš,naši dva beer experti v problematice českých malolitrážních pivovarů možná zavedou hezkou vysočanskou tradici,tradici společných večírků našeho týmu.Kolektiv je již mnoho let stabilizován,teambuilding po vzoru naturalizovaných firem budovat nepotřebujeme,jsme prostě parta,kde dýchá jeden za druhého a ačkoliv v síti Českých drah pověstná svými sportovními aktivitami,tak naše stránka,řekněme společenská a mimopracovní,za tou sportovně rekreační trochu pokulhává.Nese to s sebou samozřejmě naše povolání a náročná turnusová služba a dostat tak k jednomu stolu najednou celý tým,je věc skoro nemožná a ani letošní večer nebude osazenstvo kompletní.Ač Čech,tak nepivař jen teoreticky obeznámený,ale rád poslouchám názory povolanějších..a že jich u nás tady pod estakádou máme!Nemohl jsem proto nezaznamenat trend poslední doby-český přísun milců piva k produkci menších,místních a regionálních výrobců piva a jakousi stagnaci výrobců tradičních a dosud monopolních.Toho využívají Houba se Senošem a mapují naši pivní scénu pivovarů a jejich výrobků.A kde jinde zprostředkovat piva neznalým kamarádům tuto produkci,než třeba ve známé vršovické pivnici Zlý časy
,která se chlubí nabídkou točených piv malých a středních pivovarů Čech a Moravy s ohromujícím repertoárem více než šesti set druhů piv lahvových!Cyklistická sezóna již skončila,ale uděláme si tedy pivní výlet po Česku a okolí.
,která se chlubí nabídkou točených piv malých a středních pivovarů Čech a Moravy s ohromujícím repertoárem více než šesti set druhů piv lahvových!Cyklistická sezóna již skončila,ale uděláme si tedy pivní výlet po Česku a okolí.
Termín a místo konání:6.12.2010 večer-pivnice Zlý časy,Čestmírova 5,Praha 4/viz web.stránky výše/
Účast zatím přislíbili:Houba-organizátor akce,dříve pouhý konzument,který příchodem Senoše do týmu získal nový badatelský impuls,ale spolu s Emilem i tvrdého konkurenta na pozici vysočanského pivního zbožíznalce.Senoš-nestydím se označit jej legendou,pozicí,kterou si vybudoval za pouhých pár vysočanských sezón.Když mi poprvé vysvětloval pojem rmutování,což je proces, při kterém enzymatický komplex obsažený ve sladu štěpí složité polysacharidy na skvasitelné cukry,tak jsem na něj koukal s otevřenou pusou.Teď už alespoň vím,co je to sladina a mladina,pípa že není nic sprostého a už vím,kde je u nás v Plzni pívovar.Tony-účast bohužel zatím nejistá,kumulace více podobných akcí ve stejném termínu.Doufám,že apelace na týmovou loajalitu zapůsobí.Davča-už se těším na teoretické diskuze našeho vinogurmána s pivním zbožíznalcem,Senošem.Trochu s obavou budu sledovat,co udělá sladovnický ječmen s trochu jednostranně zaměřenými chuťovými pohárky našeho vysočanského sommeliéra.Dusič-svého bývalého kolegu,přítele a mentora uvítám s otevřenou náručí,jasnou myslí a zapnutým Bluetooth.Železný Karel-jediný účastník,který přijde na sraz pěšky.Ve Vrš depo odstaví,vyblejská a podloží mašinu a volným krokem dorazí mezi prvními.Dříve obojetník,se kterým na cestách po večerech mudrujeme nad plechovkovým pivem o kráse vinohradů,který se ale v posledních letech již více zaměřuje na produkci svého úvalského minivinohradu,ale nadále velký milovník Radlera,toho pravého cyklistického moku.Broskvička-důkaz trendu poslední doby,že i ženy začíná více zajímat,kde muži tak rádi tráví své dny a potvrzení dávné pravdy,že krásné ženy mají rády cyklisty bez rozdílu věku.Já-budu opatrně ochutnávat,z povzdálí vše pozorovat a v pravou chvíli se do věci vložím.Babi ve Vršovicích jsem preventivně připravil na to,že možná uvidí zeťáka v povznesené náladě..poprvé po 35letech,co mi svěřila svou dceru do rukou.
Další kamarádi jsou zváni,tak se ozvěte,nebo rovnou přijďte.
No skoro sem se Fando ani nepoznal,až asi na třetí přečtení sem si vzpomněl na uvedný znalosti a snad bych ze sebe ještě nějaký vyždímal. Ps určitě s sebou vezmu nějakou progresivní muziku,když si projevil zájem!!!
OdpovědětVymazat