Vídeňská roštěná? Pstruh po mlynářsku? Křidýlka z KFC? Tak nevím,dám se poddat..
Exklusivně objednaný zdravotní klaun,známý z dětských oddělení pražských klinik,se přece jenom proboxoval přes nekompromisní ochranku a nakonec držel našeho malého maroda při zákroku za ruku a nyní dělá se svojí asistentkou Marcelkou možné i nemožné,aby dostal Vinogurmána do dobré nálady,tak potřebné pro úspěšnou rekonvalescenci...přepážka průchodná a trnitá cesta do vysněného sommeliérského kursu konečně otevřená!
Jestli mohu laicky posoudit z mé včerejší návštěvy na klinice,tak náš kolega je sice se zbrusu novým nosem stále více a více podobný J.P.Belmondovi,to ale v důsledku nemusí být při posuzování Vinogurmánových nejméně oblíbených francouzkých vín vůbec na škodu.Co má říkat takový Gérard Depardieu-nos ještě dvakrát větší a jaká vyrábí vína!
První laická kontrola odvedené práce tudíž dopadla v čichacím zbožíznaleckém minitestu vcelku uspokojivě-primární buket nakonec napotřetí rozeznán/..jak je ostatně patrné z podtitulku
/,pro další sommeliérskou kariéru Vinogurmána teď bude ale rozhodující poznat testovaný výrobek hlavně i ve skupenství tekutém..

Konec dobrý,všechno dobré-zákrok proběhl v pořádku,rekonvalescenci očekáváme bez komplikací a tak jediný problém tedy přetrvává s místní nutriční terapeutkou/dříve dietní sestrou,která se zatím nemůže srovnat s ořezaným nemocničním rozpočtem na jedné straně,na straně druhé s šíří Vinogurmánem vyžadovaných vybraných lahůdek,které vypadají se svými,většinou francouzskými,názvy na nemocničním jídelním lístku skutečně cizokrajně,a tak ostatní pacienti na oddělení zatím neznámá jídla s nedůvěrou odmítají..
Primární buket do každého sommelierského kurzu
OdpovědětVymazatJeště,že si ten náš Fanoušek dovede udělat ze všeho srandičky . Mně tedy do srandiček moc není, ale článek je pěkný a návštěva zdravotního klauna bylo pěkné zpestřeni zdejšího stereotypu. Vinogurman zdraví všechny kolegáčky a jednu kolegiňku a už se těší do práce. Zlaté odklony, závady a jine mimořádnosti
OdpovědětVymazatDěkuji za laskavé hodnocení!Opět se mi potvrdilo,že moje konverzace s jedincem s gurmánskými a uměleckými sklony je většinou přínosná,lehce provokativní a přitom spravedlivá,shovívavá,ale vždy inspirativní.Snažím se tedy zapomenout verše,které se mi v této chvíli derou na rty,ty už teď neplatí:
OdpovědětVymazatNo jo Fanoušek je samá sranda. Ale když jsem viděl co mě vytahujou dnes za špagaty z mého nateklého frňáku, tak jsem si spíš připadal, jak slon než seladon
OdpovědětVymazatAhoj Davčo, přeji Ti brzké uzdravení
OdpovědětVymazatMoc pěkný článek a Davčovi udělal určitě radost,přesné a výstižné komentaře i s fotodokumentací.Tak brzké uzdravení a v pátek hurá na perony....
OdpovědětVymazatPřeji též brzké uzdravení a dále jen pevné zdraví!
OdpovědětVymazatTak hurá!Dnešní ranní vizita proběhla bez komplikací a Vinogurmán byl propuštěn do domácího ošetřování.Náš milý kolega byl naposledy spatřen na Národní třídě..ne,že by s lítostí pročítal promeškané premiéry ve Zlaté kapličce,ba naopak-nedočkavě se tlačil mezi zákazníky před prosklenými vitrínami vyhlášeného Lahůdkářství Jan Paukert o pár desítek metrů dále.Gurmánské delikatesy zde nabízí jedna z našich nejstarších firem již od roku 1916 a zakladatel firmy,Jan Paukert starší,označovaný za "vynálezce" tradičních chlebíčků,by dnes jistě uvítal možnost setkání s naším kolegou,který si sem přišel spravit chuť po jednotvárné stravě posledních dnů..
OdpovědětVymazatTak jak šlapou Vysočanské peróny.
OdpovědětVymazat