A vysočanská náhražka..
Při ranním střídání se loučím se Špacírem,který odjíždí na otočku okusit atmosféru předvánoční Vídně a vychutnat si poprvé pár vyhlášených kulinářských specialit rakouské metropole.Píši "poprvé",ale měl bych přidat i vykřičníky,neboť je to k nevíře,že takový protřelý a zcestovalý znalec rakouských,švýcarských a italských reálií,po tolika návštěvách Vídně ještě neochutnal místní specialitu-vídeňský řízek,kávu a dort pana Sachera.Ano,horké fondue v Andermattu,spaghetti carbonara na kolonádě v Luganu,mušle v přístavní krčmě v Marseille i milované halušky v kolibě pod Trenčianským hradem,to vše známe ze Špacírova vyprávění,ale vánoční štola se peče a vídeňská káva se pro Špacíra překapává na Franz Josef Strasse právě až dnes..Příští stanice Břeclav..
Pomalu přežvykuji svůj sobotní pracovní oběd a pročítám složení zmrazené roštěné po orientálsku,mojí dnešní vysočanské náhrady:voda,hovězí maso 27%,rajský protlak-voda,voda,cukr,jedlá sůl,konzervant benzoan sodný,pšeničná mouka,sterilované kapie,slunečnicový olej,cibule,víno,škrob,soja,celer,laktóza,palmový a řepkový olej,pepř černý,rýže 28,5%,žampiony 6%,česnek a začínám závidět dnešní Špacírovo menu..
Moc hezke Fanousku a byla to mnamka...
OdpovědětVymazat